Ben Furman

LIVSVISDOM 2.0 – Stockholm 1/4 

Hur man kan använda sig av lösningsfokuserad psykologi för att må bra och komma bättre överens med andra människor
En inspirationsafton med den internationellt erkända finska psykiatrikern Ben Furman, författaren till bestsellern ”Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom”.
Ben Furman riktar sin föreläsning till alla som är intresserar av att skapa bättre relationer med människor som står en nära, i familjen, arbetet m.fl.

Han pratar på en lättförståelig klingande Finlandssvenska och kryddar sina ord med humor, berättelser och anekdoter.

Plats: ABF-huset, Katasalen, Sveavägen 41
Tid: 18.00-20.30 (cirka)
Pris: 250:-, inklusive moms 50:- (frukt i pausen)
Anmäl dig i tid via stefan@verti.se

Platser är begränsad.
Rabatt för grupper från samma arbetsplats, maila för pris!

HÖSTEN 2019

Vi planerar en kurs med Ben under hösten. Tider m.m. kommer!

DUBBELSTJÄRNAN (genomförd)

Dubbelstjärnan är ett kunskaps- och utbildningsprogram. Den omfattar de åtta viktigaste faktorerna som mest påverkar människors psykiska välbefinnande, deras ömsesidiga interaktion och deras förmåga att skapa en bra atmosfär på arbetsplatser och i privatlivet. Mer information om Dubbelstjärnan finns via denna länk:om Dubbelstjärnan samt via denna korta video om Dubbelstjärnan

Som kursdeltagarna kommer man, utan någon extra avgift,  få ett personligt lösenord för att logga in till e-learningprogrammet Twinstar. Programmet som bygger på Dubbelstjärnan  är ett interaktivt program för att lära sig lösningsfokuserat ledarskap och kommunikation. Här finns en demo av programmet Twinstar e-learning

Stockholm 11-12/10 2018.

Kostnad: 2.900:- + moms 25%.

Plats: Stockholm, centralt

Övrigt: I avgiften ingår kaffe för- och eftermiddag. Lunch intas på egen hand.

Rabatt då fler anmäler sig från samma arbetsplats!

Anmälan: Via mail till stefan@verti.se. Anmälan är bindande! Begränsat antal platser!


RETEAMING (genomförd)

Reteaming är ett lösningsorienterat utvecklingsprogram för arbetsgrupper

Reteaming vänder sig till företag, organisationer och individer genom ett internationellt nätverk av reteamingcoacher, som är utbildade och godkända av reteaming international, www.reteaming.com. Det är ett program för att hjälpa arbetsgrupper med att formulera gemensamma mål och för att uppnå dessa. Termen reteaming användes till en början för att berätta om det lösningsfokuserade arbete man gjorde i olika företag för att sammansvetsa nyskapade team efter t.ex. en organisationsförändring. Reteaming kan även användas i andra sammanhang som t.ex. inom idrott och familjer.

Stockholm 4-5/12 2017.

Kostnad: 2.800:- + moms 700:-. I avgiften ingår arbetsböcker samt kaffe för- och eftermiddag. Lunch intas på egen hand.

Rabatt då fler anmäler sig från samma arbetsplats!

Anmälan: Via mail till stefan@verti.se. Anmälan är bindande!

Några röster om reteaming

Det viktigaste som jag har lärt mig av denna process är vikten av att bjuda in personer att vara supportrars. Tidigare har jag alltid tänkt att mål uppnår jag bäst på egen hand, men det har visat sig vara helt felaktigt. Dessutom har jag lärt mig hur viktigt det är för motivationen att sätta upp mål och hur mycket det påverkar motivationen. Yrkesmässigt har jag lärt mig mycket. Just motivation och dess koppling till mål är något som jag yrkesmässigt inte sett ett så starkt samband emellan tidigare.

Jag har lärt mig ett nytt tankesätt. Jag har tänkt positivt tidigare men jag har inte ägnat så mycket tid åt att tänka på ett lösningsfokuserat sätt. Inom den här praktiska övningen har jag lärt mig att känna med huden hur det känns. Jag har lärt mig hur det känns att vara lösningsfokuserad positivtänkare, att hålla fokus på mitt mål. Det skänker så mycket lugn och harmoni. Lösningsfokusering styr tankesättet. Det är ett sätt att leva, ett sätt som jag gärna skulle vilja förmedla vidare till andra människor. Man blir kreativ och lycklig. Dessutom har jag ett perfekt redskap för att uppfylla min dröm och efteråt alla andra drömmar. Det ger livskraft. Man hämtar energi. Det gör det möjligt att forma sitt liv efter sina drömmar.

Anlita Ben Furman

Fyll i formuläret nedan. Vi kontaktar dig inom 48 timmar